tisdag 21 september 2010

Hönshus, pumpor och bäddar

Operation redskapsboden fortsätter. Nu har vi målat om där inne och jag har skurat rent hönshuset som ligger längst in. Stefan har börjat med att lägga om taket. Det har läckt in något så ofantligt de senaste åren så nu var de la dags då.


Gurkplantorna ger fortfarande god skörd, fast de borde vara slutproducerande för länge sen. Bra för oss!Jag och Christopher har gett oss på att rensa alla bäddar (som inte har något planterat i sig fortfarande), grepa lite i dem samt kantgräva. Fyra bäddar har vi hunnit med hitills. Finfint.Idag så tog vi frö på några av våra tomater. Det var kul. Man behöver en kniv, en sked och en burk med lock. Skiva tomaten, använd skeden för att få ur kärnorna. Ner med allt i burken. Fyll på med en skvätt vatten. Låt stå i en vecka. Klart! Det finns ju radikalare sätt, tex att bara mosa ut tomaten på en tidning. Låta det torka. Klart. Men vill man inte ha med gelen som omgärdar fröet så är det första sättet bäst. När tomatfröerna ligger i vattnet så ruttnar gelen och det blir mycket enklare att torka dem sedan. Allt beror ju på hur mycket tid man vill lägga. Det är jättebra att ta frö, så minskar man kostnaderna lite inför nästa års fröbeställning.

På lördag så är det ju Skördefest här i Trädgårdarna. Det blir försäljning och massor med skoj som händer. Nu inför, så har vi skördat alla pumpor. Så nu står de så fina i växthuset. Vackert..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar