tisdag 18 maj 2010

Rutiner


Tänkte berätta lite om vad vi har för rutiner här på mornarna. Det är rätt skönt med runtiner, då vet man vad man ska göra den första timmen innan Helena sätter en i arbete. Först släpper man ut han kaninen som vi har döpt till micke13 i sin ute-bur. Och ge honom vatten och mat. Han får nämligen bo själv för annars blir det så mycket kaniner.Sen byts det vatten åt honorna och så ger man dem mat och färskt gräs, kirskål och maskrosor.
Efter det öppnar man luckan åt hönsen om inte Helena eller Stefan redan gjort det och byter vatten och ger de foder om det är slut i byttan.Sista rutinen är att öppna i växthusen och kolla om det behövs vattnas eller fyllas på i tunnan!
Idag har vi fortsatt med att sätta perennerna i rätt bokstavsordning i bänkarna. Jag och Joppe gjorde det fram tills lunch. Sedan blev jag lite less på det och följde med maja och fick så i de nygrävda bäddarna med dill, palsternacka och kålrabbi istället.
Imorgon ska vi fortsätta så, fixa ner perennerna och gräva om de sista bäddarna. Om vi hinner klart med det kanske vi kan börja ha cykelverkstad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar