onsdag 18 maj 2011

Kål och papper

Idag blev jag äntligen klar... Vi delade upp ansvaret för den här veckans arbete. Olof kirrade fler avhärdningsbänkar och jag skolade om all kål som var klar. Mycket kål Och fina bänkar!





Har suttit hemma och tillverkat fruktansvärt mycket papperskrukor också. Det är liksom ett måste för att vi ska kunna ha såhär mycket plantor. Det är så enkelt och när man tänker på hur mycket pengar man sparar genom att göra sina krukor själv plus att du kan sätta ned dem direkt i jorden med plantan. Och att man sparar mycket plats under vintern då man i krukfallet måste stuva in dem på något valfritt lämpligt ställe.



Jag har hittat en riktigt bra förvaringsbox (grovsoperum är kärlek åt folket!) som vi kan ha vår planteringsjord i. När jorden ligger kvar i påsen tycker jag den är väldigt fuktig och kompakt och svår att jobba med. Och så ville jag kunna blanda ut den med vermiculiten som jag lyckades köpa från Lindblomsfröer. Vermiculite är en lermineral som både är bra på att hålla fukt och samtidigt är luftigt. Så då har jag blandat ut planteringsjorden med vermiculiten och vips så kändes det lite bättre!

1 kommentar:

  1. ser grymt ut Sara =) riktigt fint med bänkarna också!

    Skapade min egna odlingsblogg precis =)
    Kolla gärna! http://thewayofgaia.blogspot.com/

    SvaraRadera